sobota, 11. januar 2020

Sodnik Brett Kavanaugh in Marijina zmaga (13. 10. 2018)

Prvotno objavljeno na Časnik.si, 13. 10. 2019

V ZDA se zoper demokrate odloča vse več »milenijskih« moških, ki, zmedenih od feminizma, ponovno iščejo svojo moško identiteto in se zato odloča zoper feministični radikalizem. Kar je dobro vprašanje za slovensko desnico, kdaj se bo začela učiti od uspešnih ameriških lekcij.

 Kot je bilo na Časniku že opaženo (TU; TU), se je 6. oktobra, na  predvečer praznika roženvenske Matere Božje ali po starem Marije zmagovalke (obletnica zmage pri Lepantu), v ZDA pripetil dogodek, ki utegne imeti odločilne svetovnozgodovinske posledice.

V ameriškem senatu je bil namreč Brett Kavanaugh potrjen za vrhovnega sodnika z glasovanjem 50 proti 48 (dva senatorja sta se vzdržala). S Kavanaughom je v ameriškem vrhovnem sodišču konzervativna stran pridobila večino članov (5 proti 4), kar pomeni, da obstaja ne le teoretična možnost, da bo v bližnji prihodnosti vrhovno sodišče razveljavilo sramotno razsodbo Roe v. Wade iz leta 1973, ki je določila, da je pravica do splava ustavna pravica. Taka razsodba bi vrnila zveznim državam pravico, da same (preko glasovanja) določijo ali je v njih splav dovoljen ali ne. Skratka, na obzorju se kaže možnost velikega preobrata juridičnega statusa splava na Zahodu in velika zmaga pro-life gibanja. Če bo do nje prišlo, bo imela (ko bo prepotovala Atlantik) gotovo velik učinek tudi na našem kontinentu. Ali niso to poteze Marijine zmage, ki se kaže v Trupmovi administraciji, ki se je začela leta 2017 – sto let po Fatimi (TUKAJ)?

Metode levičarske diskreditacije Kavanaugha so se same diskreditirale

Zato pa seveda ne sme čuditi, da je bila razprava v senatu o njegovi Kavanaughovi potrditvi (zelo blago rečeno) »vroča«. Kdor ji je sledil, zlasti v njenih zadnji dveh tednih, ve o čem govorim. Demokratska stranka (ki ustreza naši levici) in z njo (ter s Sorosem) povezane civilne iniciative so namreč skušale z vsemi svojimi silami preprečiti to potrditev. To je vključevalo najprej in predvsem (neuspešno) blatenje Kavanaughovega imena s pomočjo obtožb žensk, ki bi jih naj sodnik spolno nadlegoval v srednje- in višješolskih letih. Vtis je nastal, da so demokrati (med njimi je prednjačila senatorka Diane Feinstein, advokat Michael Avenatti) sproti prepričevali ženske, ki jih je bilo možno vsaj približno povezati s sodnikom, da so prepoznavale v njem storilca spolnih nadlegovanj, ki so se jim baje pripetila.

Pri tem niso vedele povedati ne kje, ne kdaj se je to pripetilo (spomnimo se afere Patria …), niti enega dokaza niso mogle doprinesti, pa še priče, ki so jih one same navajale, so vse zanikale, da bi karkoli o tem vedele. Med temi ženskami je izstopala zlasti Christine Blasey Ford, ki je edina tudi pričala v senatu zoper Kavanaugha, a tudi ona brez slehernega dokaza. Vse je bilo zmedeno na njej, od frizure dalje, le enega je bila gotova (in to 100%), da jo je spolno nadlegoval Brett Kavanaugh. Ostalih sploh niso vzeli resno – še mediji kot je New York Times, so jim odrekali sleherno kredibilnost. Kavanaugh je presenetil z nanavadnim dokaznim gradivom – svojim dnevnikom, ki ga redno piše že iz srednješolskih let in iz katerega je bilo razvidno, da do takega dogodka ni nikoli prišlo. Očitno je postalo, da so bile vse te obtožbe del politične igre demokratske stranke, s katerimi je hotela preprečiti, da bi se na vrhovnem sodišču vzpostavilo stanje, ki bi lahko zamajalo pravico do umora lastnih nerojenih otrok. Pri tem so, kot že omenjeno, igrali pomembno vlogo protesti raznih »neodvisnih« civilnih iniciativ po Washingtonu, kar je vključevalo kričanje in zmerjanje senatorjev, ki so volili za Kavanaugha, in sicer tudi v prostorih senata: znan je zlasti prizor takega kričanja na sen. Flakea v dvigalu senata.

Ameriška levica v primežu Bannonove strategije

Podobni izgredi, kot si ga lahko ogledamo na zgornjem posnetku, so se dogajali tudi med samim sobotnim glasovanjem. Kdor si je ogledal navedene in morda še podobne posnetke protestov zoper Kavanaugha, ki so dostopni na spletu, mu bo kmalu postalo jasno, da so se zoper to izvolitev mobilizirale vse sile borbenega feminizma (sodobne vodilne sile podzemlja), ki jim je pravica do splava seveda temeljna in nedotakljiva dogma. Vidimo njihovo divjanje tudi v Sloveniji v procesu, ki so ga te iste sile inscenirale zoper p. Strehovca. Je pa to njihovo divjanje obenem izraz njihove nemoči in, s tem povezano, njihova velika politična napaka. S tem namreč podlegajo strategiji, ki jo je za Trumpovo administracijo izdelal Steve Bannon. Po tej strategiji naj konzervativna politika poteka po dveh tirih: po eni strani mora stopnjevati pritisk na ključnih ideološko-moralnih točkah (splav je ena izmed takih ključnih točk), na katerih je bila v zadnjih desetletjih vse bolj in vse preveč tiho. Po drugi strani mora delati na izboljšanju ekonomskega stanja nižjega in srednjega sloja s politiko ekonomskega nacionalizma in davčnih rezov za ta dva sloja (ne pa za višji sloj). Rezultat tega delovanja je, da se bo levica izzvana od nove smelosti desnice na ideološko-moralnem polju z vsem svojim besom koncentrirala na te teme in se vse bolj radikalizirala v smeri borbenega feminizma, s čimer bo odbila od sebe v pomembni meri volivce nižjega in srednjega sloja, ki jim je ta radikalizem tuj in ki bodo po drugi strani navdušeni nad izboljšanjem njihovega ekonomskega stanja. Ta strategija se je obnesla na zadnjih predsedniških volitvah. Videli bomo kmalu (6. novembra) na vmesnih volitvah in v luči dogajanja okrog Kavanaugha, ali se bo obnesla tudi sedaj.

Gre za pomembne volitve tudi v luči možnosti odprave razsodbe Roe v. Wade, saj demokratska stranka obljublja, da v kolikor bo zmagala 6. novembra, bo takoj sprožila postopek impeachmmenta zoper Kavanaugha. Pri tem je treba tudi računati, da se zoper demokrate odloča vse več »milenijskih« moških, ki, zmedenih od feminizma, ponovno išče svojo moško identiteto (primer takega iskanja je uspešnica J. Petersona, nedavno prevedena pri Družini) in se zato odloča zoper feministični radikalizem. Dobro vprašanje za desnico na Slovenskem pa je, kdaj se bo začela učiti od uspešnih lekcij iz ZDA.

Ni komentarjev:

Objavite komentar